Canada Goose woolford

augustus 10, 2017 Reacties uitgeschakeld voor Canada Goose woolford

De nettoschuld van de grondstoffenreus daalde eind vorig jaar dankzij de verkoop van activa naar 15,5 miljard dollar. Een jaar eerder was dat nog bijna 26 miljard. De nettoschuld vertegenwoordigt slechts 1,51 keer de brutobedrijfswinst (ebitda), tegenover ruim 3 keer eind 2015. Tegen dat afbouwritme komt het moment waarop de nettoschuld onder 10 miljard zal dalen in zicht. Beleggers zien prompt dollartekens verschijnen. Canada Goose woolford Ze zonden het aandeel 1,7 procent hoger.Op 1 miljard dollar kunnen ze alvast rekenen. Glencore engageerde zich om dat bedrag dit jaar uit te keren. Maar 20 miljard? De straffe verklaring van de larger than life CEO van Glencore moet met een korreltje zout genomen worden. Want het is (1) een theoretische oefening die hem vooral toelaat aan te tonen dat Glencore ‘terug’ is en (2) het toont aan dat Glencore speurt naar overnameopportuniteiten, die een deel van de cash zullen opgebruiken.‘Mijn financieel directeur zal mij geen 20 miljard dollar in één keer laten uitkeren’, lacht Glasenberg. ‘Maar onze modellen laten het toe.’ ‘We hebben nog nooit zo’n sterke balans gehad’, treedt financieel directeur Steven Kalmin hem bij.

Welke bedrijven kunnen net als Glencore een joekeldividend van 20 miljard dollar aan? Eentje is ongetwijfeld Apple. De elektronicareus beschikte eind vorig jaar over een berg cash van 246 miljard dollar (230 miljard euro). Canada Goose woolford Dividendgewijs keerde Cupertino sinds 2013 jaarlijks gemiddeld 11 à 11,5 miljard uit. Dat is de helft van een mogelijke miljardenuitkering van Glencore. Anderzijds laat Apple Glencore wel ter plekke als het op de inkoop van eigen aandelen aankomt. Sinds 2013 kocht de elektronicareus al voor 135 miljard dollar (!) eigen aandelen in. Dat is ruwweg 10 keer de beurswaarde van de Belgische farmareus UCB. Gezien het dividend over minder aandelen verdeeld moet worden, is dat eveneens een manier om beleggers in de watjes te leggen. En op dat vlak kan Glencore voorlopig nog een puntje aan zuigen aan Apple.

Het luxe Italiaanse label Parajumpers investeert in de productie van jassen met ecobont, ‘bont’ waar geen dier aan te pas komt.”Ecobont is 100% synthetisch, maar wat Parajumpers betreft even luxe als echt bont”, meent Joost Hoppenbrouwers, Nederlandse agent van de kinderlijn van Parajumpers. “De populaire modellen in de collectie, de zogenaamde Masterpieces, zijn voortaan niet meer alleen verkrijgbaar in bont, maar ook in ecobont. Canada Goose woolford Verder zijn veel nieuwe modellen  voorzien van ecobont. Maar voor de hardcore Parajumpers-fan blijven de modellen met echt bont uiteraard leverbaar.”Wees goed voor het milieu en ga er zuinig mee om is een filosofie die volgens Hoppenbrouwers nu door het hele bedrijf gaat. Vanaf komend seizoen gaat Parajumpers 100% recyclebare kledinghangers gebruiken. Ook de nieuwe campagne getuigt van zorg voor de medemens en zijn omgeving. De nieuwe campagne voor winter 2013 is opgenomen in The Heidelberg Project in Detroit, een artistiek project dat het leefklimaat in een Detroitse wijk wil verbeteren. Lokale mensen zijn de modellen in de nieuwe campagne, waarna het project op een donatie van het label kon rekenen.