Canada Goose website

augustus 11, 2017 Reacties uitgeschakeld voor Canada Goose website

Pas begin 2000 wordt de sneaker officieel verplaatst van het sportveld naar de modearena, onder andere dankzij een samenwerking tussen sportmerk Puma en schoenenontwerper Yasuhiro Mihara, die zichzelf een aardig schouderklopje geeft in een interview in 2009. “Ik zag vroeger mensen in de stad hun sportschoenen gewoon op straat dragen. Om deze mensen van een beter alternatief te voorzien heb ik geprobeerd een sneaker te creëren die past bij het dagelijkse leven. Canada Goose website Ik denk dat ik een nieuwe weg heb gecreëerd voor sneakers.” (vii)Met de komst van de modieuze sneaker beginnen sportmerken te experimenteren met de elasticiteit en bewegingsvrijheid tussen de sport en sportswear. Eén voor één zoeken ze in de modewereld voor de juiste creatieve injectie.

Al snel zien we de ene na de andere samenwerking de revue passeren. Adidas doet het met modeontwerper Stella McCartney, maar ook met ontwerper Yohji Yamamoto en Dick Sönberger. Emporio Armani en Reebok slaan de handen ineen en lanceren de EA7/Reebok-lijn en in winter 2009 introduceren modeontwerper Alexander McQueen en Puma hun eerste collectie samen. Een sportfashioncollectie voor vrouwen en mannen met een bijpassende sneakerlijn.Canada Goose website Bij Nike zitten ze ondertussen ook niet stil en samen met artistiek shoppaleis ‘Liberty London’ lanceert het bloemrijke sneakers en produceert het een hardlooplijn met ontwerper Jun Takahashi. Functionaliteit wordt daarbij niet uit het oog verloren, onderstreept Nike creative director Richard Clarke in een gesprek met Sportswear International in 2010. “Wat gebeurt er in de sportwereld en hoe kunnen wij deze ontwikkelingen vertalen. Als wij vanaf het begin van het ontwerpproces niet focussen op innovatie dan zouden we niet gezien geworden als een stijlmeester en zouden mensen geen Nike artikelen kopen.”

Anno 2010 hebben de meeste grote sportmerken drie verschillende (sportfunctioneel, sportfashion en sportlifestylefashion) collectielijnen om optimaal aan de vraag van hun klanten te kunnen voldoen en zijn ook functionele sportmerken, zoals Falke, Canada Goose website New Balance, Saucony een modieuze make-over ondergaan in de vorm van meer kleur, opvallende prints en gestroomlijnde silhouetten. Zelfs de anti-fashion outdoormerken gaan voor de modebijl. De een bewust, de ander semi-onbewust.