Canada Goose överkast

juli 6, 2017 Reacties uitgeschakeld voor Canada Goose överkast

Vandaar dat Brightloops in eerste instantie is gestart met de recycling van wol in de collecties van Loop.alife. “Eerst verzamelen we het materiaal, dat we vaak binnen krijgen in verschillende samenstellingen. Dan sorteren we op kleur en we halen de accessoires eraf,” Canada Goose överkast legt Mensink uit. Het merk doet dat in samenwerking met mensen die moeten worden gereïntegreerd in de samenleving, waaronder gevangenen. “Wanneer alles is gesorteerd, wordt de boel gesneden en uit elkaar getrokken en vervolgens gesponnen tot klossen met garens,” gaat de onderneemster verder.De heren- en damescollecties van Loop.alife bevatten onder andere truien, vesten en sjaals in het midden-hoog prijssegment. De prijzen variëren van 45 euro voor een herensjaal tot 165 euro voor het grijze overslagvest dat Mensink voor de gelegenheid heeft aangetrokken. Daarnaast heeft Loop.alife een crowdfundingsactie gelanceerd om bepaalde andere producten te financieren, om zo alleen te produceren wat de consument echt wil hebben en dus te voorkomen dat het label met overbodige voorraad blijft zitten.+

Het maakproces dat Loop.Canada Goose överkast alife hanteert, maakt het mogelijk om mechanisch in plaats van chemisch te recyclen. Dat komt erop neer dat het gebruik van water en chemicaliën overbodig is, onder andere omdat het opnieuw verven van kledingstukken niet nodig is. Dat levert volgens Mensink veel voordeel op tegenover chemische recycling. “Per trui levert het een voordeel van 500 liter water, 5 kilogram CO2 en 30 tot 60 megajoule op en wordt geen gebruikgemaakt van verfstoffen.”

Daarnaast produceert het merk het liefst in Nederland of elders in Europa, in plaats van aan de andere kant van de wereld. “Daar betalen ze de prijs voor het feit dat wij niet bereid zijn meer te betalen voor duurzame mode. De kleding wordt daar geproduceerd, waardoor het niet meer transparant is,” aldus Mensink. Dat is dan ook de reden waarom recycling volgens Mensink niet altijd duurzaam is. “De circulaire economie is niet hetzelfde als recyclen. Als een kledingstuk kapot is, is recycling niet per se het eerste wat je moet doen. Het beste wat je eerst kunt doen, is goed onderhoud en het proberen te maken.”Canada Goose överkast.